Filety tresky s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ananas
  • 200 g Banány
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Hrušky
  • 800 g Filety z tresky tmavé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 360.5 mg
  • Vláknina 6592.5 mg
  • Vitamín A 6592.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme sůl, pepř, spolu utřeme. Filety tresky nakrájíme na porce, potřeme česnekem, plech pokapeme olejem a na něj, na půlku plechu naskládáme připravené filety.

  • 2

    Ananas, banány, hrušky oloupeme, nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech k rybě, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 10 minut.

  • 3

    Připravené jídlo vytáhneme z trouby a aranžujeme na talíře, položíme rybu a k ní naskládáme pečené ovoce, které zalijeme chilli omáčkou.

  • 4

    Omáčka: do malé misky dáme nasekanou chilli papričku, worcesterskou omáčku, med, citrónovou šťávu a vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu