Filety tresky s ovocem
Suroviny
- 200 g Ananas
- 200 g Banány
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Hrušky
- 800 g Filety z tresky tmavé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 16 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 360.5 mg
- Vláknina 6592.5 mg
- Vitamín A 6592.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme sůl, pepř, spolu utřeme. Filety tresky nakrájíme na porce, potřeme česnekem, plech pokapeme olejem a na něj, na půlku plechu naskládáme připravené filety.
-
2
Ananas, banány, hrušky oloupeme, nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech k rybě, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 10 minut.
-
3
Připravené jídlo vytáhneme z trouby a aranžujeme na talíře, položíme rybu a k ní naskládáme pečené ovoce, které zalijeme chilli omáčkou.
-
4
Omáčka: do malé misky dáme nasekanou chilli papričku, worcesterskou omáčku, med, citrónovou šťávu a vše dobře promícháme.