Francouzský medový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 4 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 100.1 mg
- Draslík 338.2 mg
- Vláknina 2405.2 mg
- Vitamín A 2405.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velmi zlehka ohřejeme na pánvi med a cukr, dokud se nám vzájemně nepropojí a směs se nepotáhne. Poté med dáme do mísy, přidáme mouku, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, vejce a mléko.
-
2
Těsto nyní pořádně promícháme a nalijeme do olejem vymazané formy na chléb. Z vrchu zakryjeme potravinářským papírem, aby se chleba nepřipékal. Pak už jen dáme do trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia cca hodinu a 15 minut.