Cukroví medové slepované
Suroviny
- 150 g Marmeláda jahodová
- 120 g Máslo čerstvé
- 100 g Med včelí
- 100 g Ořechy lískové
- 25 g Tuk
- 20 g Cukr vanilka
- 50 g Cukr moučkový
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 34 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 151.4 mg
- Vláknina 3300 mg
- Vitamín A 3300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, drcené ořechy, přidáme změklé máslo, med, žloutek, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary, ale aby byly vždy dva stejné. Plech pomažeme tukem, cukroví na něj vyskládáme, bílek rozmícháme v trošce vody a povrch cukroví pomažeme. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout.
-
2
Vždy dva stejné tvary potřeme z jedné strany marmeládou a slepíme k sobě. Cukroví upravíme na mísu a podáváme.