Marinovaná jehněčí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 120 ml Citronová šťáva
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.8 kg Jehněčí kýta
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 1063.9 mg
  • Vláknina 238.8 mg
  • Vitamín A 238.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme citronovou šťávu, med, drcený česnek a oba druhy hořčice. Vykostěnou kýtu v marinádě několikrát obrátíme, mísu přikryjeme a necháme 1-2 dny marinovat v chladničce.

  • 2

    Kýtu vyjmeme z marinády, marinádu přecedíme a uchováme. Maso osolíme a grilujeme 20-25 minut z každé strany 15 cm pod horkým grilem, občas je potíráme marinádou.

  • 3

    Vyzkoušíme, zda je maso hotové: do nejsilnější části zapíchneme jehlu. Měla by vytékat čirá šťáva.

  • 4

    Kýtu zakryjeme alobalem a necháme 5-10 minut stát na teplém

  • 5

    místě. Z pekáčku v grilu lžící sebereme všechen tuk, šťávu přecedíme do omáčníku a podáváme k masu.

Komentáře k receptu