Marinovaná jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 53 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 1063.9 mg
- Vláknina 238.8 mg
- Vitamín A 238.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: smícháme citronovou šťávu, med, drcený česnek a oba druhy hořčice. Vykostěnou kýtu v marinádě několikrát obrátíme, mísu přikryjeme a necháme 1-2 dny marinovat v chladničce.
-
2
Kýtu vyjmeme z marinády, marinádu přecedíme a uchováme. Maso osolíme a grilujeme 20-25 minut z každé strany 15 cm pod horkým grilem, občas je potíráme marinádou.
-
3
Vyzkoušíme, zda je maso hotové: do nejsilnější části zapíchneme jehlu. Měla by vytékat čirá šťáva.
-
4
Kýtu zakryjeme alobalem a necháme 5-10 minut stát na teplém
-
5
místě. Z pekáčku v grilu lžící sebereme všechen tuk, šťávu přecedíme do omáčníku a podáváme k masu.