Buchtičky s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Mák mletý
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 60 g Máslo jihočeské
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 49.2 mg
  • Draslík 594.5 mg
  • Vláknina 13545.3 mg
  • Vitamín A 13545.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, vysypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, cukr, mléko a rukama vypracujeme hladké nelepicí se těsto, které necháme vykynout.

  • 2

    Vál posypeme moukou, přeložíme těsto z mísy, prohněteme, rozdělíme na tři díly, ze kterých uděláme dlouhé válečky a krájíme na 4 cm dlouhé kousky, které pokládáme na máslem vymaštěný plech. Odložíme na teplé místo, kde necháme vykynout 10 minut. Rozkvedláme v hrníčku 1 ks vejce, potřeme buchtičky, vložíme do horké trouby a pečeme asi 20 minut. Dorůžova upečené buchtičky posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu