Jáhlová kaše s medem a vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 215.6 mg
  • Vláknina 11910 mg
  • Vitamín A 11910 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly v sítu promyjeme 1 litrem vařící vody. Pak je dáme do hrnce, zalijeme 5 dl vody s 0,5 lžičkou soli a pomalu je vaříme 30-35 minut.

  • 2

    Uvařenou kaši promícháme s medem, dáme na talíře, posypeme posekanými vlašskými ořechy a každou porci polijeme 1 lžicí rozpuštěného husího sádla. Kaši podáváme horkou.

Komentáře k receptu