Srnčí závitky se šunkovou náplní
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 g Srnčí kýta
- 40 g Sýr Ementál (Primátor)
- 70 g Šunka dušená
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 861 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 60 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 231.8 mg
- Draslík 82.3 mg
- Vláknina 523.9 mg
- Vitamín A 523.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kýtu rozkrájíme na řízky, zakapeme citronovou šťávou, rozpuštěným máslem a pod fólií necháme odležet. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku a osmažíme. Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.
-
3
Zchladlou vaječnou náplň rozdělíme na řízky, maso přehneme, sklepneme okraje a sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, na mírném plameni smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
-
4
Těstíčko připravíme rozšleháním piv i vajec s moukou a sýrem.