Kančí řízky s játry
Suroviny
- 600 g Kančí kýta
- 200 g Játra kuřecí
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 50 g Máslo čerstvé
- 7.04 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 32 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 212.9 mg
- Vláknina 3487.8 mg
- Vitamín A 3487.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí kýtu očistíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletým kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Maso zakapeme olejem a necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli pokrájíme na kolečka, očištěná játra rozkrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Citron krájíme na plátky, máslo na lístky.
-
2
Odleželé maso na mírném plameni smažíme z obou stran do zlatova. Poté řízky vyjmeme, poklademe plátky citronu, lístky másla, naskládáme do pekáče a v mírně zahřáté troubě držíme v teple.
-
3
Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme je.
-
4
Řízky podáváme s játrovou směsí a sypeme natí.