Zahuštěný zvěřinový guláš
Suroviny
- 2 g Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Česnek
- 1.5 kg Srnčí kýta
- 0.5 kg Vepřová krkovička
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Sádlo syrové
- 4 polévková lžíce Gulášové koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 57.6 mg
- Draslík 64.3 mg
- Vláknina 1448.5 mg
- Vitamín A 1448.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každý druh masa připravíme zvlášť, protože každý potřebuje jinou dobu dušení. Oba druhy masa nejprve rozkrájíme na kostky, na sádle zpěníme na drobno posekanou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou a ještě chvilku restujeme. Poté do pánve vsypeme jeden druh masa, přisypeme utřený česnek, drcený kmín a zalijeme troškou vody, ve které jsme rozmíchali Solamyl. Následně zalijeme ještě 2 dcl vody a dusíme, dokud není maso měkké. Tento postup opakujeme i s druhým druhem masa. Když jsou oba druhy masa podušené, smícháme je, zasypeme majoránkou a ještě chvíli povaříme. Jednotlivé porce ozdobíme kolečky cibule. Pokrm podáváme teplý s bezlepkovým chlebem.