Zahuštěný zvěřinový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1.5 kg Srnčí kýta
  • 0.5 kg Vepřová krkovička
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Sádlo syrové
  • 4 polévková lžíce Gulášové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 57.6 mg
  • Draslík 64.3 mg
  • Vláknina 1448.5 mg
  • Vitamín A 1448.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každý druh masa připravíme zvlášť, protože každý potřebuje jinou dobu dušení. Oba druhy masa nejprve rozkrájíme na kostky, na sádle zpěníme na drobno posekanou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou a ještě chvilku restujeme. Poté do pánve vsypeme jeden druh masa, přisypeme utřený česnek, drcený kmín a zalijeme troškou vody, ve které jsme rozmíchali Solamyl. Následně zalijeme ještě 2 dcl vody a dusíme, dokud není maso měkké. Tento postup opakujeme i s druhým druhem masa. Když jsou oba druhy masa podušené, smícháme je, zasypeme majoránkou a ještě chvíli povaříme. Jednotlivé porce ozdobíme kolečky cibule. Pokrm podáváme teplý s bezlepkovým chlebem.

Komentáře k receptu