Zaječí stehna na liškách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Slanina vepřová
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Cibule
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 ml Hořčice
  • 30 ml Kompot brusinkový
  • 250 ml Víno červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 8 ks Zaječí stehna
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 76.4 mg
  • Draslík 382.2 mg
  • Vláknina 2377 mg
  • Vitamín A 2377 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehna zbavíme blan a rozdělíme v kloubu na dvě části. Takto připravené maso obalíme v mouce, osolíme špetko soli a dochutíme špetkou pepře. Petržel omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Houby pečlivě očistíme, větší kusy rozpůlíme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, stejně postupujeme u cibule.

  • 2

    Pánev rozpálíme a osmahneme na ní kousky slaniny, přidáme kousky masa a 2/3 cibule a krátce osmažíme. Přidáme horčici, brusinkový kompot, víno a vodu. Vše dusíme přiklopené přibližně 60 minut, poté maso vyjmeme z omáčky, tu propasírujeme přes husté síto. Maso poté vrátíme do omáčky a odložíme na teplém místě. Máslo rozpálíme, přisypeme zbylou pokrájenou cibuli a lišky, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí. Kousky masa servírujeme přelité omáčkou, ozdobené smaženými houbami a posypané petrželí.

Komentáře k receptu