Pečené křepelky s houbami na limetkové šťávě
Suroviny
- 300 g Křemenáče
- 10 ml Máslo čerstvé
- 3 ml Sůl
- 3 ml Pepř černý mletý
- 5 ml Pažitka
- 15 ml Olej rostlinný
- 20 ml Sirup Monin - grenadina
- 15 ml Limetková šťáva
- 400 ml Zvěřinový vývar
- 5 ml Protlak rajčatový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Chilli paprička
- 8 ks Křepelka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 106 g
- Sodík 465 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 213 mg
- Draslík 968.5 mg
- Vláknina 7672.5 mg
- Vitamín A 7672.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si nastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Křepelky opláchneme, necháme oschnout a vnitřek i vnějšek důkladně osolíme a opepříme. Sirup zamícháme společně s citronovou šťávou a vzniklou zálivkou potřeme vnitřek i vnějšek křepelek. Stehna svážeme křížem k sobě.
-
2
Cibuli zbavíme slupek, mrkev a pórek očistíme a omyjeme. Cibuli společně se zbytkem zeleniny nakrájíme na menší kostičky. Chilli papričku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půl, odstraníme jadérka a taktéž nakrájíme na malé kostičky.
-
3
Na pekáči rozehřejeme olej a rozmístíme na něm křepelky prsíčky vzhůru. Přidáme taktéž zeleninu a chilli a vše důkladně podusíme na mírném ohni 3 minuty.
-
4
Maso vložíme do trouby a necháme jej péct okolo 30 minut. Po každých 10-ti minutách průběžně zaléváme vývarem. Po dopečení křepelky vyjmeme a odložíme bokem. Zeleninu zalijeme rajským protlakem a směs ještě necháme 10 minut vařit.
-
5
Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a houby lehce osmahneme okolo 2 minut, dokud nezezlátnou. Následně je dochutíme solí a pepřem. Pažitku omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme. Maso umístíme do talířů, naaranžujeme zeleninu a houby, posypeme pažitkou a ihned podáváme.