Bažantí stehna pečená na zelenině
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 250 g Lečo sterilované
- 600 g Bažantí stehno
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Jalovec
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1127 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 145.5 mg
- Draslík 1305.5 mg
- Vláknina 22071.6 mg
- Vitamín A 22071.6 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáče, přidáme osolená stehna, rajčatový protlak, koření, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
-
2
Když je maso poloměkké, přidáme lečo, sójovou omáčku a dopečeme.