Kuličky z divočiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření celé
  • 10 g Jalovec
  • 3 g Hřebíček
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 250 ml Omáčka k masu bylinková
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Srnčí maso
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 915 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 271.7 mg
  • Draslík 994.3 mg
  • Vláknina 3490 mg
  • Vitamín A 3490 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Maso, cibuli a česnek pomeleme mlýnkem na maso.

  • 2

    Smícháme dohromady vajíčka, rozmarýn a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením, paprikou, mletým hřebíčkem a jalovcem. Zapracujeme také mouku. Z hmoty tvarujeme kuličky.

  • 3

    Rozehřejeme přepuštěné máslo a kuličky v něm ze všech stran asi 10 minut smažíme.

  • 4

    Divoké bylinky opereme, osušíme, jemně posekáme, promícháme s bylinkovým máslem a bylinkovou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Kuličky podáváme s bylinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu