Kuličky z divočiny
Suroviny
- 100 g Cibule
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Nové koření celé
- 10 g Jalovec
- 3 g Hřebíček
- 3 g Paprika mletá sladká
- 40 g Bylinky čerstvé - svazek
- 250 ml Omáčka k masu bylinková
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Srnčí maso
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 7 polévková lžíce Máslo bylinkové
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 68 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 271.7 mg
- Draslík 994.3 mg
- Vláknina 3490 mg
- Vitamín A 3490 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Maso, cibuli a česnek pomeleme mlýnkem na maso.
-
2
Smícháme dohromady vajíčka, rozmarýn a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením, paprikou, mletým hřebíčkem a jalovcem. Zapracujeme také mouku. Z hmoty tvarujeme kuličky.
-
3
Rozehřejeme přepuštěné máslo a kuličky v něm ze všech stran asi 10 minut smažíme.
-
4
Divoké bylinky opereme, osušíme, jemně posekáme, promícháme s bylinkovým máslem a bylinkovou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Kuličky podáváme s bylinkovou omáčkou.