Houbová pivní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Řeřicha
  • 80 g Česnek medvědí
  • 80 g Pampeliškové listy
  • 80 g Šťovík
  • 80 g Saturejka
  • 200 g Srnčí maso
  • 70 g Houby čerstvé
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 dl Víno červené
  • 1 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 3 polévková lžíce Máslo jihočeské
  • 1 polévková lžíce Koření Zvěřina
  • 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 961 mg
  • Vláknina 27390.6 mg
  • Vitamín A 27390.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze zvěřiny na guláš omyjeme a pokrájíme na hranolky.

  • 2

    Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

  • 3

    Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme celé.

  • 4

    Bylinky: saturejku, řeřichu, česnek medvědí, pampeliškové listy a šťovík omyjeme a vše kromě řeřichy pokrájíme na tenké proužky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 5

    Řeřichu a saturejku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky, (tyto bylinky budeme přidávat do polévky až nakonec).

  • 6

    V hrnci rozpálíme máslo, do kterého přimícháme černý mletý pepř, necháme zpěnit cibuli s bylinkami, promícháme a přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením. Znovu promícháme a chvíli za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut. Pak přidáme houby, bobkový list, osolíme, okořeníme mletou paprikou, chilli a dusíme společně asi 3-4 minuty.

  • 7

    Přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu, přilijeme 1 dl tmavého žitného piva a vaříme 20 minut. 10 minut před dovařením přidáme fazolové lusky.

  • 8

    Polévku dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu