Křepelky ve špekovém kabátku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 23 g
- Sodík 862 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 216.9 mg
- Draslík 748.5 mg
- Vláknina 1007.5 mg
- Vitamín A 1007.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř lehce osolíme. Každou křepelku obalíme plátkem slaniny a upevníme ho kuchyňskou nití. Do břišní dutiny křepelek vložíme lístek šalvěje.
-
2
Margarín rozehřejeme v pekáči, vložíme křepelky a v troubě pečeme 10-20 minut. Křepelky vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu provaříme s vývarem a podáváme ke křepelkám. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.