Jelení závin s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Listové těsto
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Pórek
  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Jelení maso
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 3 ml Olej olivový
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 179.7 mg
  • Draslík 610.5 mg
  • Vláknina 6705 mg
  • Vitamín A 6705 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme olej. Mleté maso a pórek osmažíme. Přilijeme vývar, necháme přejít varem, osolíme, opepříme, necháme vychladnout.

  • 2

    Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s vychladlým masem. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o velikosti asi 30 x 45 cm. Na těsto rovnoměrně rozdělíme náplň. Závin opatrně stočíme.

  • 3

    Přehyb a povrch závinu potřeme trochou mléka. Závin pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.

Komentáře k receptu