Bažant dušený na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 73 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 133 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 435.3 mg
- Draslík 1461.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 3.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme omyté, na kostičky nakrájené vepřové maso a očištěného, osoleného bažanta. Opečeme po všech stranách, přelijeme brandy a krátce povaříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
-
2
Během dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
-
3
Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře.
-
4
Do šťávy přilijeme víno, krátce ji povaříme a když mírně zhoustne, podlijeme jí porce bažanta.