Srnčí steaky s liškami
Suroviny
- 150 g Lišky čerstvé
- 130 g Smetana 33% (šlehačka)
- 600 g Srnčí maso
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 l Víno červené
- 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.28 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 112.1 mg
- Draslík 741.6 mg
- Vláknina 197 mg
- Vitamín A 197 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou.
-
2
V pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme na něm srnčí steaky 3 minuty z každé strany. Potom je osolíme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple.
-
3
Stroužek česneku dáme do výpeku, krátce opečeme a vyndáme. Houby se šalotkou podusíme, zalijeme vínem a několik minut povaříme. Potom přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Steaky podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.