Bažant s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 41 g
- Sodík 622 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 246.6 mg
- Draslík 1524.2 mg
- Vláknina 16469.5 mg
- Vitamín A 16469.5 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého bažanta osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Zbylou slaninu rozškvaříme.
-
2
Na rozškvařené slanině opečeme bažanta po všech stranách, posypeme kořením a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
-
3
Nakonec přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka a dopečeme. Během pečení bažanta podléváme.