Jelení řízky po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 350 g Špagety, Makarony vařené
  • 320 g Jelení maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 574.8 mg
  • Vláknina 3952.8 mg
  • Vitamín A 3952.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 87.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté kýty nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme šalvějí.

  • 2

    Na rozpáleném tuku řízky zprudka opečeme po obou stranách, aby zůstaly krvavé. Necháme je na teplém místě.

  • 3

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, slabě osmahneme a smícháme s rajčatovým protlakem, lžící brusinkového kompotu a česnekem. Směs zalijeme smetanou, vývarem a povaříme. Ochutíme, vložíme řízky a necháme je asi 3 minuty táhnout.

  • 4

    Na ohřátou mísu upravíme vařené špagety a položíme na ně řízky. Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu