Jelení řízky po italsku
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 350 g Špagety, Makarony vařené
- 320 g Jelení maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 28 g
- Sodík 569 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 120.1 mg
- Draslík 574.8 mg
- Vláknina 3952.8 mg
- Vitamín A 3952.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 87.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté kýty nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme šalvějí.
-
2
Na rozpáleném tuku řízky zprudka opečeme po obou stranách, aby zůstaly krvavé. Necháme je na teplém místě.
-
3
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, slabě osmahneme a smícháme s rajčatovým protlakem, lžící brusinkového kompotu a česnekem. Směs zalijeme smetanou, vývarem a povaříme. Ochutíme, vložíme řízky a necháme je asi 3 minuty táhnout.
-
4
Na ohřátou mísu upravíme vařené špagety a položíme na ně řízky. Podáváme s omáčkou.