Marinovaná žebra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 20 ml Hořčice
  • 120 ml Melasa
  • 20 ml Olej olivový
  • 75 ml Ocet vinný
  • 40 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 75 ml Sirup javorový
  • 250 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Vepřová žebra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1115 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 1215 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 243 mg
  • Draslík 1295.3 mg
  • Vláknina 1446 mg
  • Vitamín A 1446 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebra vložíme do mělké větší mísy, potřeme bohatě olejem smíchaným s grilovacím kořením, zakryjeme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.

  • 2

    Z předepsaných ingrediencí smícháme grilovací omáčku, kterou na pánvi povaříme 10 minut, dokud nezhoustne. Vychladlou omáčku naneseme na marinované maso a grilujeme pozvolna, často otáčíme a potíráme omáčkou, až je maso propečené a křupavé.

Komentáře k receptu