Vepřové kotlety se zelnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 150 g Cibule
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 900 g Vepřové kotlety
  • 700 g Zelí kysané
  • 30 g Jíška hotová světlá
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1238 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 1098.9 mg
  • Vláknina 15421.7 mg
  • Vitamín A 15421.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek utřeme se solí.

  • 2

    Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme na rozpálený olej a usmažíme z obou stran dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme cibuli, houby, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, mlékem, osolíme, přidáme kmín pokrájené kysané zelí, zahustíme jíškou a vaříme nejméně 20 minut. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zelnou omáčkou.

Komentáře k receptu