Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1663 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 126 g
- Sodík 2712 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 303.8 mg
- Draslík 1106.7 mg
- Vláknina 947.5 mg
- Vitamín A 947.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 15.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka omyjeme, osušíme a rozložíme do ploché široké mísy. Česnek a šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme s olejem, sherry, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Marinádou přelijeme žebírka a několikrát je obrátíme. Mísu zakryjeme pokličkou nebo fólií a odložíme na chladné místo. Necháme marinovat nejméně 24 hodin.
-
2
Maso necháme dobře okapat a marinádu zachytíme. Žebírka rozložíme na gril a pomalu propékáme. Několikrát obrátíme a často potíráme zbylou marinádou. Po 15 minutách maso potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.
-
4