Vepřová játra v jogurtové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 392.9 mg
- Draslík 469 mg
- Vláknina 131.6 mg
- Vitamín A 131.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky jater osmahneme po obou stranách dozlatova na rozškvařené, na kostičky nakrájené slanině.
-
2
Přidáme cibuli, pepř a jogurt a povaříme asi 5 minut, bez pokličky.
-
3
Přisolíme a podáváme přelité omáčkou z jogurtu.
-
4
Jako přílohu volíme dušenou nebo vařenou rýži.
-
5