Neapolská játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 376.3 mg
- Draslík 482.7 mg
- Vláknina 1783.8 mg
- Vitamín A 1783.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a očištěná vepřová játra nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hladké mouce smíchané s pepřem.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekaný česnek a obalená játra. Za stálého míchání játra krátce, zprudka osmahneme.
-
3
Plátky jater pokapeme kečupem a 2-3 minuty podusíme.
-
4
Nakonec játra mírně osolíme. Podáváme ozdobená proužky omyté papriky a na dílky nakrájenými rajčaty.