Neapolská játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 376.3 mg
  • Draslík 482.7 mg
  • Vláknina 1783.8 mg
  • Vitamín A 1783.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a očištěná vepřová játra nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hladké mouce smíchané s pepřem.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekaný česnek a obalená játra. Za stálého míchání játra krátce, zprudka osmahneme.

  • 3

    Plátky jater pokapeme kečupem a 2-3 minuty podusíme.

  • 4

    Nakonec játra mírně osolíme. Podáváme ozdobená proužky omyté papriky a na dílky nakrájenými rajčaty.

Komentáře k receptu