Svíčkové řezy s játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 300 g Játra vepřová
  • 150 g Klobása uzená
  • 300 g Paprika zelená
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 967.3 mg
  • Vláknina 4183.1 mg
  • Vitamín A 4183.1 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, rukou lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky očistíme, vykrojíme semena a papriky nakrájíme na tenké nudličky, krájená rajčata scedíme a necháme okapat, játra nakrájíme na nudličky, klobásu nakrájíme na půlkolečka.

  • 2

    Maso osmažíme na másle dozlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme játra, klobásu, papriky a dusíme ve vlastní šťávě. Poté vmícháme rajčata a dodusíme. Na závěr přidáme maso a necháme prohřát.

Komentáře k receptu