Svíčkové řezy s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 303.8 mg
- Draslík 967.3 mg
- Vláknina 4183.1 mg
- Vitamín A 4183.1 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, rukou lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky očistíme, vykrojíme semena a papriky nakrájíme na tenké nudličky, krájená rajčata scedíme a necháme okapat, játra nakrájíme na nudličky, klobásu nakrájíme na půlkolečka.
-
2
Maso osmažíme na másle dozlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme játra, klobásu, papriky a dusíme ve vlastní šťávě. Poté vmícháme rajčata a dodusíme. Na závěr přidáme maso a necháme prohřát.