Vepřová slezina na cibuli a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 10 g
- Sodík 776 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 727.1 mg
- Draslík 1014.4 mg
- Vláknina 8716 mg
- Vitamín A 8716 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Vepřové sleziny omyjeme a umeleme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté sleziny, podle chuti okořeníme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a zahustíme strouhankou.
-
3
Směs mažeme na plátky toustového chleba, necháme krátce zapéct v předehřáté troubě a podáváme.