Vepřová slezina na cibuli a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová slezina
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 727.1 mg
  • Draslík 1014.4 mg
  • Vláknina 8716 mg
  • Vitamín A 8716 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Vepřové sleziny omyjeme a umeleme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté sleziny, podle chuti okořeníme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a zahustíme strouhankou.

  • 3

    Směs mažeme na plátky toustového chleba, necháme krátce zapéct v předehřáté troubě a podáváme.

Komentáře k receptu