Vepřové žebírko podle rychtáře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 40 g Sůl
  • 50 g Česnek
  • 200 g Tuk
  • 150 g Okurky nakládané
  • 150 g Játra vepřová
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Vejce slepičí
  • 200 g Cibule
  • 150 g Slanina vepřová
  • 60 g Paprika sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 2094 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 315.6 mg
  • Draslík 538.9 mg
  • Vláknina 3638 mg
  • Vitamín A 3638 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí a mletou paprikou.

  • 2

    Na 2/3 dávky tuku žebírka po obou stranách rychleji opečeme.

  • 3

    Slaninu očistíme a nakrájíme na kostičky, roztavíme ji a přidáme očištěná a opláchnutá játra nakrájená na malé kostičky a opečeme. Na játra nalijeme rozklepnutá vejce a necháme je srazit.

  • 4

    Při podávání na opečený kotlet dáme směs ze slaniny, jater a vajec, kotlet přelijeme výpekem a nakonec ozdobíme cibulkou, připravenou na 1/3 tuku, kapií a okurkou, nakrájenými na nudličky.

Komentáře k receptu