Vepřové žebírko podle rychtáře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 56 g
- Sodík 2094 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 315.6 mg
- Draslík 538.9 mg
- Vláknina 3638 mg
- Vitamín A 3638 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí a mletou paprikou.
-
2
Na 2/3 dávky tuku žebírka po obou stranách rychleji opečeme.
-
3
Slaninu očistíme a nakrájíme na kostičky, roztavíme ji a přidáme očištěná a opláchnutá játra nakrájená na malé kostičky a opečeme. Na játra nalijeme rozklepnutá vejce a necháme je srazit.
-
4
Při podávání na opečený kotlet dáme směs ze slaniny, jater a vajec, kotlet přelijeme výpekem a nakonec ozdobíme cibulkou, připravenou na 1/3 tuku, kapií a okurkou, nakrájenými na nudličky.