Kari z vepřového mozečku
Suroviny
- 125 g Jogurt bílý
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Kari koření
- 3 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 4 ks Vepřový mozek
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 59 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 10994.1 mg
- Draslík 1531.1 mg
- Vláknina 2818.6 mg
- Vitamín A 2818.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozečky očistíme, vložíme do vroucí vody a necháme projít varem. Poté z nich odstraníme blánu, dáme je do kastrolu a podlijeme vodou. Přilijeme ocet a znovu přivedeme k varu. Odstavíme.
-
2
Mezitím nasekáme cibuli, nakrájíme rajčata a společně osmahneme na rozpáleném másle, přidáme papriku, všechno koření, jogurt, osolíme a dusíme do zhoustnutí. Poté vložíme mozečky, mírně podlijeme a dodusíme. Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.