Játrový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 930 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 66 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 1288.9 mg
- Draslík 780.9 mg
- Vláknina 525.9 mg
- Vitamín A 525.9 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra umeleme, v míse promícháme s rozmíchanými vejci, smetanou, sádlem, solí, vegetou a pepřem. Směs rozetřeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali strouhankou.
-
2
Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba půl hodiny.