Játrový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 450 g Játra vepřová
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Kachní sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 930 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1288.9 mg
  • Draslík 780.9 mg
  • Vláknina 525.9 mg
  • Vitamín A 525.9 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra umeleme, v míse promícháme s rozmíchanými vejci, smetanou, sádlem, solí, vegetou a pepřem. Směs rozetřeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali strouhankou.

  • 2

    Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu