Zámecké toasty s vepřovými játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 8 g
- Sodík 2605 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 135.7 mg
- Draslík 928.4 mg
- Vláknina 16826.6 mg
- Vitamín A 16826.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky veky opečeme nasucho na plechu v troubě, poté je mírně potřeme máslem.
-
2
Na zbylém másle orestujeme omytá, na nudličky pokrájená játra spolu s plátky žampionů. Směs ochutíme hořčicí, pepřem a solí, navršíme ji na plátky veky, poklademe nakrájenými cibulkami a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Toasty zapečeme v horké troubě, ihned podáváme.