Fajn roláda z hovězího masa
Suroviny
- 300 g Hovězí maso mleté
- 100 g dušená šunka výběrová 85%masa
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Párky Vídeňské
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Chilli paprička zelená
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 163.9 mg
- Vláknina 60.1 mg
- Vitamín A 60.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem, ostrým kořením a rozetřeným česnekem.
-
2
Špalíček omytého a osušeného hovězího masa rozkrojíme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólii a rozklepeme hladkou paličkou na tenší plát. Poté celý plát z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany maso potřeme hořčicí. Na hořčici rozetřeme ochucené mleté maso, pak na něj poklademe plátky šunky, 2 nožičky tenkých párků, 2 vejce uvařená natvrdo rozkrojíme na poloviny, které položíme za sebou a vedle nich dáme 3 celé očištěné chilli papričky.
-
3
Maso zabalíme do rolády, pořádně všechny okraje zajistíme kovovými nerez jehlami nebo roládu převážeme tenkým provázkem. V zapékací míse rozpálíme olej na plotně. Roládu z každé strany prudce orestujeme (po 1-2min.). Pak maso podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 60 minut. Během té doby maso poléváme výpekem, případně ještě přilijeme vodu a 1-2x ji otočíme.
-
4
Upečenou roládu vyjmeme z mísy, výpek zaprášíme moukou, promícháme, do výpeku vrátíme roládu a dopečeme bez poklice 10-15 minut.
-
5
Hotovou roládu necháme chvilku vychladnout, pak z ní opatrně vyjmeme kovové jehly (nebo odstraníme provázek). Roládu nakrájíme na plátky, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.