Jemný šunkový řízek
Suroviny
- 250 g Farmářská šunka 96% masa
- 500 ml Mléko plnotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Jablka
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Brusinky
- 3 polévková lžíce Mandle pražené solené
- 2 polévková lžíce Žampiony - sterilované
- 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 38 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 147.7 mg
- Draslík 114.5 mg
- Vláknina 3591.6 mg
- Vitamín A 3591.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1550.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny a omyté sušené brusinky pokrájíme na velmi drobné kousky. Oloupané pražené slané mandle nastrouháme na mlýnku. Omyté oloupané jablko nastrouháme na hrubším struhadle.
-
2
Připravíme těstíčko na obalení: do mísy nalejeme mléko, přidáme hladkou mouku a vejce. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pak do těstíčka přimícháme všechny nastrouhané a pokrájené suroviny. Těstíčko dochutíme bílým pepřem a solí.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej. Dva plátky šunky silné 1-1.5cm obalíme v hustém těstíčku a osmažíme je dozlatova z každé strany. Šunkové řízky podáváme hned horké.