Kuřecí rolky se šunkou, vejci a paprikami
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g dušená šunka výběrová 85%masa
- 150 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Grilovací koření
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř bílý
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř bílý
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- 0.5 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 39 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 292 mg
- Draslík 517.6 mg
- Vláknina 1697 mg
- Vitamín A 1697 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozpuštěném másle usmažíme 3 vejce do poloměkka. Ochutíme je solí, pepřem a přimícháme do nich nadrobno pokrájenou omytou petrželku. Červenou a oranžovou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme je na tenké proužky.
-
2
Troubu si předehřejeme na 10°C. Dvě kuřecí omytá, osušená prsa rozkrájíme podélně na větší plátky. Vložíme je do mikrotenových sáčků a rozklepeme je. Z vnitřní strany maso mírně osolíme, posypeme bílým pepřem a potřeme hořčicí. Poklademe na ně plátky šunky, usmažená vajíčka s petrželkou a promíchané pokrájené papriky. Pak pláty masa stočíme do tvaru rolek. Stáhneme je provázkem, konce upravíme tak, aby byly uzavřené - stáhneme je provázkem nebo je upevníme menšími kovovými jehlami. Rolky potřeme olejem a posypeme grilovacím kořením.
-
3
V zapékací míse na plotně rozehřejeme plátky slaniny. Na ně položíme rolky, zakryjeme je 1/2 plátlů slaniny, přilijeme 150ml vody, mísu zakryjeme a dáme do trouby. Rolky pečeme přibližně 45-50 minut, během pečení je otáčíme, poléváme výpekem, případně dolijeme trošku vody. Přibližně 15 minut před dopečením, dáme na rolky po plátku másla a necháme je odkryté, aby získali zlatohnědou kůrku.
-
4
Po upečení z rolek odstraníme provázek, popřípadě i jehly. Nakrájíme z nich plátky, dáme je na talíře, polijeme výpekem a servírujeme.