Pečená příloha do hovězí polévky
Suroviny
- 70 g Šunka dušená
- 80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Máslo čerstvé
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 145.2 mg
- Draslík 51.3 mg
- Vláknina 1864.7 mg
- Vitamín A 1864.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Volně změklé máslo nakrájíme do misky, přidáme žloutky, sůl, pepř a vyšleháme na hustou pěnu. Vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, na malé kousky nakrájenou šunku a okapaný hrášek. Nakonec přisypeme mouku, vše zlehka promícháme.
-
2
Těsto vlijeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, kde upečeme dozlatova. Po upečení krájíme na středně velké čtverce nebo obdélníky.