Pstruh v parmské šunce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2293 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 172.3 mg
- Draslík 1199.5 mg
- Vláknina 2474.1 mg
- Vitamín A 2474.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme z vnějšku i zevnitř, opepříme, jablka oloupeme, pokrájíme nadrobno, ančovičky trochu posekáme, lístky máty posekáme na jemno. Jablka smícháme s ančovičkami, mátu zakápneme citronovou šťávou a touto směsí naplníme břišní dutiny pstruhů. Každého pstruha obalíme tenkými plátky parmské šunky, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, dáme do vyhřáté trouby a pečeme po 10 minutách z každé strany.