Pstruh v parmské šunce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pstruh
  • 120 g Ančovičky konzervované
  • 240 g Jablka
  • 40 g Máta
  • 120 g Šunka parmská
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2293 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 172.3 mg
  • Draslík 1199.5 mg
  • Vláknina 2474.1 mg
  • Vitamín A 2474.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme z vnějšku i zevnitř, opepříme, jablka oloupeme, pokrájíme nadrobno, ančovičky trochu posekáme, lístky máty posekáme na jemno. Jablka smícháme s ančovičkami, mátu zakápneme citronovou šťávou a touto směsí naplníme břišní dutiny pstruhů. Každého pstruha obalíme tenkými plátky parmské šunky, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, dáme do vyhřáté trouby a pečeme po 10 minutách z každé strany.

Komentáře k receptu