Papriky plněné rýží se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 125 g Mozzarella
  • 250 g Šunka dušená
  • 4 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 115.7 mg
  • Draslík 457.4 mg
  • Vláknina 7631.3 mg
  • Vitamín A 7631.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 223.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme v osolené vodě 10 minut.

  • 2

    Z paprik odkrojíme horní část i se stonkem, odstraníme jádřince, papriky opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, vnitřek osolíme.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Petržel opláchneme vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. Mozzarellu a šunku pokrájíme na malé kousky.

  • 4

    Uvařenou rýži necháme v sítu okapat, poté v míse smícháme s nakrájenou cibulí, petrželkou, Mozzarelou a šunkou. Směs opepříme, osolíme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rýžovou směsí naplnéme připravené papriky.

  • 5

    Máslo rozehřejeme v hrnci, papriky na něm krátce osmažíme. Potom přilijeme vývar, papriky zakryjeme odkrojenou horní částí, pod pokličkou na mírném ohni dušíme 40 minut. Papriky vyjmeme, do omáčky vmícháme rajčatový protlak, smetanu, dochutíme pepřem a solí, krátce prohřejeme.

  • 6

    Do talíře nalijeme omáčku, na ni papriky a podáváme.

Komentáře k receptu