Šunka po cikánsku (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Okurky nakládané
  • 700 g Šunka dušená
  • 100 g Tuk
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 200 g Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 73.8 mg
  • Vláknina 780 mg
  • Vitamín A 780 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na plátky a po obou stranách opečeme na tuku.

  • 2

    Žemli nebo veku nakrájíme šikmým řezem na plátky a z obou stran je opečeme na toasty.

  • 3

    V druhé části tuku podusíme žampiony nakrájené na plátky, na kousky nakrájené okurky a rajčata. Směs osolíme a podusíme.

  • 4

    Toasty obložíme opečenou šunkou a přelijeme podušenou směsí.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu