Zapečené těstoviny tagliatelle se šunkou
Suroviny
- 750 g Rajčata
- 400 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 250 g Šunka tradiční
- 200 g Tagliatelle
- 40 ml Máslo čerstvé
- 60 ml Mléko polotučné
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ml Sůl
- 2 ml Pepř černý mletý
- 150 ml Zakysaná smetana
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 ks Pažitka
- 3 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1564 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 240.8 mg
- Draslík 737.2 mg
- Vláknina 7588 mg
- Vitamín A 7588 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, přidáme špetku soli a průběžně kontrolujeme, aby se těstoviny nerozvařily. Po uvaření je osušíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a opět osušíme.
-
2
Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Vařenou šunku nakrájíme na malé kostičky. V misce smícháme vejce, zakysanou smetanu a mléko. Podle chuti přidáme špetku pepře a soli.
-
3
Pažitku a petržel omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a pokryjeme plátky rajčat. Opět osolíme, opepříme a posypeme polovinou směsi pažitky a petržele.
-
4
Na směs klademe polovinu nakrájené šunky a následně klademe vrstvy těstovin, zbylých rajčat a šunky. Na závěr zasypeme zbylou pažitkou a petrželí a zalijeme směsí vejce a zakysané smetany.
-
5
Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a 40 minut pečeme, dokud se sýr nezabarví dozlatova a nebublá.
-
6
Tvaroh smícháme s bylinkami a šlehačkou a podáváme se zapečenými těstovinami tagliatelle.