Zapečené těstoviny tagliatelle se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 400 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 250 g Šunka tradiční
  • 200 g Tagliatelle
  • 40 ml Máslo čerstvé
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ml Sůl
  • 2 ml Pepř černý mletý
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pažitka
  • 3 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1564 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 240.8 mg
  • Draslík 737.2 mg
  • Vláknina 7588 mg
  • Vitamín A 7588 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, přidáme špetku soli a průběžně kontrolujeme, aby se těstoviny nerozvařily. Po uvaření je osušíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a opět osušíme.

  • 2

    Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Vařenou šunku nakrájíme na malé kostičky. V misce smícháme vejce, zakysanou smetanu a mléko. Podle chuti přidáme špetku pepře a soli.

  • 3

    Pažitku a petržel omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a pokryjeme plátky rajčat. Opět osolíme, opepříme a posypeme polovinou směsi pažitky a petržele.

  • 4

    Na směs klademe polovinu nakrájené šunky a následně klademe vrstvy těstovin, zbylých rajčat a šunky. Na závěr zasypeme zbylou pažitkou a petrželí a zalijeme směsí vejce a zakysané smetany.

  • 5

    Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a 40 minut pečeme, dokud se sýr nezabarví dozlatova a nebublá.

  • 6

    Tvaroh smícháme s bylinkami a šlehačkou a podáváme se zapečenými těstovinami tagliatelle.

Komentáře k receptu