Šunka s vinnou omáčkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Šunka dušená
- 1 g Jalovec
- 120 g Šalotka
- 2 g Pepř černý celý
- 6 g Estragon
- 15 g Maizena - kukuřičný škrob
- 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 40 ml Víno červené
- 30 ml Ocet vinný
- 250 ml Vývar telecí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 48.8 mg
- Draslík 111 mg
- Vláknina 377.7 mg
- Vitamín A 377.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku osolíme, opepříme a osmahneme na másle. Poté vyjmeme a necháme v teple.
-
2
Do pánve dáme pokrájenou šalotku, koření a ocet. Povaříme 2 minuty, poté přilijeme vývar a přidáme sekaný estragon. Osolíme a opepříme a vaříme 3 minuty. Vmícháme škrob, víno a smetanu.
-
3
Omáčkou zalijeme šunku a ihned servírujeme.