Andaluské houbičky
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Šunka parmská
- 18 g Česnek
- 100 ml Víno červené
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 6 ks Šalotka
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 10 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 1129.9 mg
- Vláknina 1771.8 mg
- Vitamín A 1771.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme hodně malé žampiony, oddělíme nožičky a hlavičky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, olivový olej a zpěníme nasekanou šalotku a polovinu ze 3 utřených stroužků česneku do té doby, než začnou měnit barvu.
-
3
Přidáme hlavičky a nožičky hub a smažíme cca 3 minuty, než zhnědnou.
-
4
Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, chilli koření, papriku a ještě cca 1 minutu mícháme.
-
5
Přidáme citronovou šťávu, vodu a zprudka podusíme pod pokličkou, až se voda skoro vyvaří a žampiony změknou.
-
6
Přidáme suché červené víno a dusíme pod pokličkou, aby šťáva zhoustla.
-
7
Přidáme zbytek česneku, posypeme nasekaným čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí a podáváme.