Nadívané závitky z krůtích prsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 176.7 mg
- Draslík 328.3 mg
- Vláknina 669 mg
- Vitamín A 669 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krůtích prsou nakrájíme 2 řízky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Nádivku připravíme: na rozehřátém másle prohřejeme šunku nakrájenou na kostičky, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme špetkou soli, přidáme špetku pepře a mícháme, dokud se vejce nesrazí.
-
3
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe připravenou nádivkou, stočíme, sepneme jehlou nebo párátky a na oleji orestujeme po všech stranách. Poté závitky vyjmeme na talíř a na tuku osmažíme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, přilijeme 150 ml vody, vrátíme do omáčky závitky a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.
-
4
Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve 100 ml vody, rozšleháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji přecedíme, vložíme do omáčky závitky, prohřejeme a podáváme s dušenou rýží.