Nadívané závitky z krůtích prsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Krůtí maso
  • 15 g Olej rostlinný
  • 30 g Cibule
  • 5 g Máslo pomazánkové
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Šunka drůbeží
  • 10 g Protlak rajčatový
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 176.7 mg
  • Draslík 328.3 mg
  • Vláknina 669 mg
  • Vitamín A 669 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krůtích prsou nakrájíme 2 řízky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Nádivku připravíme: na rozehřátém másle prohřejeme šunku nakrájenou na kostičky, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme špetkou soli, přidáme špetku pepře a mícháme, dokud se vejce nesrazí.

  • 3

    Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe připravenou nádivkou, stočíme, sepneme jehlou nebo párátky a na oleji orestujeme po všech stranách. Poté závitky vyjmeme na talíř a na tuku osmažíme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, přilijeme 150 ml vody, vrátíme do omáčky závitky a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.

  • 4

    Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve 100 ml vody, rozšleháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji přecedíme, vložíme do omáčky závitky, prohřejeme a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu