Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 350 g Cannelloni
- 220 g Sýr Ricotta
- 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 120 g Šunka dušená
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 22 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 110.4 mg
- Draslík 537.9 mg
- Vláknina 5852.8 mg
- Vitamín A 5852.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubším rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni pokrájenou cibuli s česnekem. Po 5 minutách vsypeme posekanou bazalku, rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, směs opepříme, osolíme a zvolna vaříme zhruba 1/2 hodiny do zhoustnutí.
-
2
V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a vysušíme.
-
3
Rovněž si připravíme náplň do cannelloni. Ricottu utřeme v misce s vejcem, solí, pepřem a přidáme šunku nakrájenou na drobné kostičky.
-
4
Cannelloni lžičkou naplníme a v jedné vrstvě je poskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200°C asi 1/2 hodiny, dokud těstoviny nezezlátnou. Ihned podáváme.