Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Cannelloni
  • 220 g Sýr Ricotta
  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 120 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 110.4 mg
  • Draslík 537.9 mg
  • Vláknina 5852.8 mg
  • Vitamín A 5852.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubším rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni pokrájenou cibuli s česnekem. Po 5 minutách vsypeme posekanou bazalku, rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, směs opepříme, osolíme a zvolna vaříme zhruba 1/2 hodiny do zhoustnutí.

  • 2

    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a vysušíme.

  • 3

    Rovněž si připravíme náplň do cannelloni. Ricottu utřeme v misce s vejcem, solí, pepřem a přidáme šunku nakrájenou na drobné kostičky.

  • 4

    Cannelloni lžičkou naplníme a v jedné vrstvě je poskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200°C asi 1/2 hodiny, dokud těstoviny nezezlátnou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu