Penne se zeleným chřestem a šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Těstoviny Penne
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Chřest zelený
  • 200 g Šunka dušená
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 111.3 mg
  • Draslík 11.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý chřest oloupeme, uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na šikmé kousky dlouhé asi 5 cm.

  • 2

    Šunku nakrájíme na nudličky asi 1 cm široké.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme chřest se šunkou, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody s olivovým olejem, slijeme, propláchneme a necháme okapat.

  • 5

    Těstoviny promícháme s omáčkou a při podávání posypeme hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu