Vejce pečené se šunkou v česnekovo-rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 6 ks Bazalka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Šunka dušená
  • 0 špetka Pepř černý mletý
  • 0 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 345.3 mg
  • Draslík 552.3 mg
  • Vláknina 5065 mg
  • Vitamín A 5065 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme plynovou troubu na stupeň č. 4, elektrickou na 180 °C.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku. K dozlatova osmaženému česneku přidáme rajčata a vaříme na středním plamenu 10 minut za občasného míchání.

  • 3

    Do hotové omáčky přidejte pepř, sůl a bazalku.

  • 4

    Dvě malé zapékací misky si vyložte šunkou, zalijte rajčatovou omáčkou a rozklepněte jedno vejce. Zapečte po dobu 13 minut.

Komentáře k receptu