Baskická vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 515.4 mg
- Draslík 359.8 mg
- Vláknina 2945.8 mg
- Vitamín A 2945.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme je na proužky. Šunku nakrájíme na tenké proužky. Rajčata necháme okapat a nasekáme je na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, papriku a dusíme asi 2 minuty. Pak přidáme šunku, rajčata, česnek, bazalku a za občasného míchání vše dusíme asi 3 minuty. Pánev zakryjeme a odstavíme.
-
3
Vejce rozšleháme se solí a pepřem. V další, větší pánvi rozpustíme máslo, vlijeme vejce a asi minutu je smažíme, až začnou u krajů tuhnout. Vařečkou stále posunujeme vejce od krajů do středu pánve, až na nich zůstane jen trochu tekutější hmoty.
-
4
Na vejce rozložíme směs šunky a rajčat a ještě chvíli opékáme, až úplně ztuhnou. Dáme na talíře nebo mísu a ihned podáváme.