Šunkové závitky s bylinkovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 500 g Rajčata
  • 500 g Celer řapíkatý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.33 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 23.9 mg
  • Draslík 1992.5 mg
  • Vláknina 23831.4 mg
  • Vitamín A 23831.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

  • 2

    Jednu cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, podusíme na oleji. Přidáme omytá, pokrájená rajčata a omáčku chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a vmícháme polovinu rozsekané petrželky.

  • 3

    Celer a žampiony očistíme a krájíme na plátky. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme. Vše osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme hořčici, osolíme a opepříme.

  • 4

    Plátky šunky potřeme celerovou nádivkou a zavineme. Převážeme nití, opečeme po všech stranách na 2 lžících másla.

  • 5

    Uvařené brambory scedíme a rozmixujeme. Zašleháme mléko a zbylé máslo. Okořeníme špetkou muškátu, vmícháme pažitku a zbylou nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu