Houskové knedlíky vařené v ubrousku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 375 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3489 kcal
  • Sacharidy 395 g
  • Tuky 159 g
  • Sodík 1472 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1422.2 mg
  • Draslík 596.6 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 94.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostičky rozkrájíme housky a zalijeme mlékem.

  • 2

    Rozškvaříme na pánvi nakrájenou slaninu.

  • 3

    Změklé housky smícháme s rozehřátým máslem, vmícháme postupně žloutky, potom slaninu, mouku a sůl.

  • 4

    Promícháme těsto a vmícháme tuhý sníh.

  • 5

    Vzniklou hmotu dáme ve tvaru válečku do ubrousku, který svážeme nití tak, aby v něm mělo těsto ještě možnost zvětšit objem.

  • 6

    Dáme do vařící osolené vody a 45 minut vaříme.

  • 7

    Hotový knedlík vyndáme z ubrousku, nití nakrájíme na kolečka a teplý podáváme.

Komentáře k receptu