Nejlepší pečený králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1050 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 72 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 1310.6 mg
- Vláknina 19250 mg
- Vitamín A 19250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáč vytřeme změklým máslem.
-
2
Slaninu nakrájíme na klínky, houby očistíme a nakrájíme na kostky.
-
3
Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky.
-
4
Králičí stehna odblaníme, do masa uděláme ostrým nožem zářezy, protáhneme slaninou, osolíme polovinou soli, opepříme polovinou pepře a posypeme polovinou drceného kmínu. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky.
-
5
Cibuli, česnek a houby promícháme v míse se zbylou slaninou, solí, pepřem a kmínem. Směsí vyložíme dno pekáče, poklademe rovnoměrně snítkami rozmarýnu. Na směs rozložíme králičí stehna, zalijeme vodou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme doměkka. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
-
6
Když je maso téměř měkké, odstraníme rozmarýn, maso přelijeme výpekem, pokud se vypekla všechna voda z hub, přilijeme vývar a dopečeme bez poklice. Stehna pečeme zhruba 45 - 60 minut.