Kapr pro mlsné jazýčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 45 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 273 mg
- Draslík 1523.9 mg
- Vláknina 3224 mg
- Vitamín A 3224 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme cibule a stroužky česneku a pokrájíme je na plátky. Slaninu, uzené maso pokrájíme na proužky, klobásu na kolečka. Omyjeme papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Vše v míse promícháme.
-
2
Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Celého osolíme, posypeme drceným kmínem a naplníme ho připravenou směsí. Břišní dutinu pak dobře uzavřeme nerezovou jehlou.
-
3
V pekáčku na plotně rozehřejeme 3 plátky slaniny. Když pustí omastek, položíme na něj kapra, na kapra položíme též 3 plátky slaniny a dáme ho do trouby péct.
-
4
Očistíme další 3 stroužky česneku. Do skleničky s bílým vínem zamícháme česnek, sůl a v průběhu pečení budeme kapra vínem polévat. Budeme ho péct z jedné strany 20 minut, pak otočíme a budeme péct dalších 20 minut.
-
5
Z upečeného kapra vyjmeme jehlici, naporcujeme ho dáme na talíře i s náplní a hned servírujeme.